سوالات متداول

سازه ال اس اف LSF مخفف عبارت Light-weight Steel Frame به معنای قاب فولادی سبک می باشد. سازه ال اس ااف LSF با نام های سازه فولادی سبک، سازه سبک فولادی، سازه فلزی سبک، سازه سی اف اس CFS و سازه فولادی سرد نورد شده نیز شناخته می شود.

سازه سی اف اس CFS مخفف عبارت Cold Formed Steel به معنای فولاد سرد نورد شده می باشد. سازه ال اس اف LSF در آمریکای شمالی بیشتر با نام سی اف اس CFS شناخته می شود.

جنس سازه ال اس اف LSF فولاد می باشد که با پوشش روی (ZINC) اندود شده است؛ به عبارت دیگر جنس سازه ال اس اف LSF گالوانیزه سازه ای می باشد.

مقاطع متدوال سازه ال اس اف پروفیل های C شکل یا اصطلاحا استاد و U شکل یا اصطلاحا رانر می باشند.

ضخامت سازه ال اس اف LSF بسته به کاربرد آن (باربر بودن اعضا یا غیرباربر بودن) از ۰.۶ میلیمتر تا ۳ میلیمتر می باشد.

مطابق استاندارد سازه های ال اس اف LSF، نشریه ۶۱۲ سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، با سازه ال اس ف LSF تا ۵ طبقه می توان ساختمان سازی کرد. آسراکو تجربه طرح، ساخت و اجرا تا ۴ طبقه را دارد.

سازه ال اس اف LSF به یاری فن آوری و تکنولوژی از فولاد که سخت ترین و مقاوم ترین مصالح ساختمانی می باشد در ضخامت های نازک و مقاطع بهینه بهره مند می باشد. این موضوع منجر به یک سیستم ساختمانی سبک از نظر وزنی می شود.

وزن یک ساختمان پیش ساخته با ال اس اف LSF شامل اسکلت، دیوارها، تیرچه ها و خرپاها که همگی ال اس اف LSF می باشند، از ۲۰ کیلوگرم در مترمربع تا ۵۰ کیلوگرم در مترمربع زیربنا متفاوت است. هر چه تعداد طبقات بیشتر، دهانه های باربر بزرگتر، ارتفاع طبقات بلندتر و … وزن در مترمربع سازه ال اس اف LSF بیشتر خواهد بود.

قیمت سازه ال اس اف LSF بستگی به دو پارامتر مهم دارد. پارامتر اول، وزن سازه بنای مورد نظر و پارامتر دوم، قیمت روز ورق گالوانیزه.

معمولا قیمت سازه ال اس اف شامل طراحی، تولید، حمل و نصب سازه ال اس اف LSF به صورت مترمربع زیربنا یا کیلویی به کارفرمایان محترم اعلام می گردد.

وزن سازه ال اس اف LSF برای یک ساختمان ۲ طبقه، حدود kg/m۲ ۳۵ می باشد. این مقدار فولاد بابت اسکلت، دیوارها، تیرچه ها و خرپاها می باشد. در صورتیکه در صورت ساخت اسکلت همین بنا با سازه فولادی با فرض وجود بادبند ضربدری در ۲ جهت ساختمان (بهینه ترین حالت اسکلت فولادی) فقط اسکلت سازه بدون تیرچه ها و دیوارها که از مصالح دیگر می باشند، حدود kg/m۲ ۶۰ آهن می برد.

در مقایسه آسراکو برای یک ساختمان ۲ طبقه با متراژ ۱۶۰ مربع، اجرای ال اس اف LSF نسبت به اجرای اسکلت بتنی (به همراه تیرچه ریزی بتنی و تیغه چینی ها) حدود ۳% ارزان تر تمام می شود.

در مقایسه آسراکو برای یک ساختمان ۲ طبقه با متراژ ۱۶۰ مربع، اجرای ال اس اف LSF نسبت به اجرای اسکلت فولادی (به همراه تیرچه ریزی بتنی و تیغه چینی ها) حدود ۲۵% ارزان تر تمام می شود.

به دلیل اینکه کلیه عملیات برشکاری، سوراخکاری، جا پیچ گذاری ها در کارخانه انجام می شود و در محل پروژه یک مونتاژ و نصب ساده خواهیم داشت.

سازه ال اس اف LSF یک سازه استاندارد و مهندسی می باشد که تا ۵ طبقه می توان با آن ساختمان ساخت. کانکس به خانه های مدولاری گفته می شود که معمولا ابعاد محدودی داشته (۲.۵X12 m) و با پروفیل های قوطی کم ضخامت ساخته می شود و معمولا در کارگاه های ساختمانی از آنها استفاده می شود. اخیرا برخی سازندگان این سازه، کانکس های ویلایی هم درست می کنند. عموما کانکس های تولید داخل به عنوان اقامتگاه موقت ساخته شده و مورد استفاده قرار می گیرد. سازه ال اس اف LSF در صورتی که مطابق استاندارد ساخته شود، اولا محدودیت معماری برای شما ایجاد نمی کند و ثانیا به عنوان یک اقامتگاه دائمی با طول عمر بالای ۶۰ سال می تواند مورد بهره برداری قرار بگیرد.

سریعترین گزینه ساخت ویلا سازه پیش ساخته و نوین ال اس اف LSF می باشد. به طوری که یک ویلا ۱۰۰ مترمربعی یک طبقه را با سازه ال اس اف LSF و پوشش های درای وال می توان۰-۱۰۰ در کمتر از ۷۰ روز به اتمام رساند.

به جرات می توان گفت بهترین گزینه از نظر آسیب نزدن به استحکام بنای موجود، سرعت احداث، اجرای تمیز و مرتب، داشتن کمترین تخریب به بنای موجود و هزینه تمام شده برای ساخت اضافه طبقه، سازه ال اس اف LSF می باشد.

سازه ال اس اف در ویلا سازی تا ۳ طبقه، شهرک سازی و اضافه اشکوب مورد توجه ویژه می باشد.

  • سرعت ساخت بسیار بالا در عین داشتن کیفیت ساخت بالا
  • تغییر رویکرد ویلاسازی از سنتی به صنعتی و مدرن (حذف سر و کله زدن با بنا، گچ کار، سیمان کار و …)
  • کاهش هزینه ساخت
  • بازگشت سریع سرمایه
  • داشتن ویلایی کاملا مقاوم در برابر زلزله و باد
  • داشتن ویلایی کاملا عایق در برابر انواع شرایط آب و هوایی
  • سبک بودن و نداشتن اضافه بار زیاد برای ساختمان موجود و در نتیجه عدم نگرانی از استحکام بنای موجود
  • مقاومت بالا در برابر زلزله
  • داشتن حداقل تخریب روی بام
  • سرعت اجرای بسیار بالا و در نتیجه بازگشت سریع سرمایه
  • داشتن حداقل دور ریز مصالح

سازه ال اس اف LSF به دلیل سبک بودن، در زمین لرزه های شدید، نیروی کمی جذب می کند و در نتیجه کمترین آسیب را می بیند. آزمایشات لرزه ای زیادی در دنیا روی ال اس اف LSF در زلزله های شدید انجام گرفته و این موضوع به صورت واقعی ثابت شده است.

سازه ال اس اف LSF در صورتی که با اتصالات محاسباتی و با کیفیت به یکدیگر و زمین پیچ گردد، قادر به تحمل شدیدترین باد ها می باشد.

سازه ال اس اف LSF به دلیل روی اندود بودن نسبت به فولاد نرمه مقاومت بالاتری در برابر حریق دارد؛ با این حال با استفاده از پوشش های مقاوم در برابر حریق مثل پانل گچی FR می توان این مقاومت را بسیار بالاتر برد.

نیوزلندی یا کانادایی نام هایی می باشد که با توجه به قابلیت و تکنولوژی دستگاه های فرمینگ سازه های ال اس اف LSF به این سازه ها تعلق گرفته است. سازه ال اس اف LSF نیوزلندی، دستگاهی که این سازه را تولید می کند از کشور نیوزلند بوده و این قابلیت را دارد که کلیه سوراخکاری، برشکاری ها و جاپیچ گذاری ها را به صورت هوشمندانه انجام می دهد؛ ولی محدودیتی که در سازه ال اس اف LSF نیوزلندی داریم تنوع کم ابعاد مقاطع و فرمینگ ورق با ضخامت حداکثر ۱.۵ میلیمتر می باشد. سازه ال اس اف LSF کانادایی با دستگاهی که فرمینگ می شود، مجبور هستیمم خیلی از برشکاری ها در محل پروژه انجام گردد؛ همچنین جا پیچ زنی ها هم دستگاه انجام نمی دهد؛ ولیکن محدودیت ابعادی در تولید مقاطع وجود ندارد و تا ضخامت ۳ میلیمتر قابلیت تولید با این دستگاه وجود دارد.

در صورت استفاده از عایق های استاندارد، ساختمان ساخته شده با ال اس اف LSF بسیار در برابر سرما و گرما عایق می باشد.

بله. با استفاده از دیتیل های اصولی و توجه به شرایط آب و هوایی منطقه این کار قابلیت اجرا دارد.

برای سازه ال اس اف LSF استانداردهای زیادی در دنیا موجود می باشد. کتاب های زیادی نیز توسط مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان در مورد ال اس اف LSF ترجمه و تدوین شده است. ۲ استاندارد بسیار مهم برای ال اس اف LSF نشریه ۶۱۲ و نشریه ۶۱۳ سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور می باشد. نشریه ۶۱۲ مربوط به بخش سازه ای ال اس اف LSF و نشریه ۶۱۳ مربوط به بخش غیر سازه ای ال اس اف LSF می باشد.

  • آپارتمان سازی تا ۵ طبقه
  • ویلاسازی تا ۴ طبقه
  • اضافه طبقه یا اضافه اشکوب
  • سازه خورشیدی
  • دیوارهای پانلی
  • وال پست

در دنیا فرقی بین سازه ال اس اف LSF با سی اف اس CFS وجود ندارد؛ در واقع عبارت CFS به معنای فولاد سرد نورد شده، به جنس سازه ال اس اف LSF اشاره می کند. متاسفانه به اشتباه در ایران به سازه فولادی سبکی که سیستم باربر آن دیواری می باشد ال اس اف LSF و به سازه فولادی سبکی که سیستم باربر آن قاب خمشی بولت شده ویژه می باشد، سی اف اس CFS می گویند.

تحقیقات آزمایشگاهی و میدانی زیادی در مورد عمر سازه ال اس اف LSF در دنیا انجام شده است. در صورت داشتن پوشش روی (ZINC) مطابق استاندارد، کوتینگ بالای ۱۸۰ گرم در مترمربع، این سازه حداقل ۶۰ سال عمر مفید خواهد داشت.

در پروژه های انبوه سازی، شهرک سازی، ساخت کمپ های مهندسی، کارگری و به طور کلی کارهای پر تیراژ که سرعت پروژه و رسیدن به بهره برداری سریع اهمیت ویژه ای دارد، سیستم ساختمانی پیش ساخته ال اس اف LSF بهترین گزینه می باشد.